Operatie Market Garden in de provincies Brabant en Gelderland

 

1944 - 2004

 

Supertip: Het oorlogsdagboek van Mej. P. Dozy.

Op zaterdag 2 mei j.l. is het eerste exemplaar over het oorlogsdagboek van Mej. Petronella Dozy door dhr. Scharp (Petronella Dozy was een oud tante van dhr Scharp) overhandigd aan burgemeester Keerewer.

Het oorlogsdagBoek is in het bevrijdingsmuseum van Groesbeek  te koop, voor meer info hierover kunt u mailen naar: info@bevrijdingsmuseum.nl

Geachte Lezer/Lezeres

Klik op de bovenstaande linker foto om het schitterende ruim 350 pagina's tellende oorlogsdagboek van Mej. Petronella Dozy te lezen.  De periode die in dit dagboek wordt beschreven is van mei 1940 - 1945 (en iets later.) De gebeurtenissen spelen zich grotendeels in Groesbeek af.

Klik op de rechtse foto om naar het oorlogsdagboek van Petronella Dozy in boekvorm te gaan

 

Liberation Route Europe

Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Wilt u meer weten over deze prachtige leerzame en waardevolle website klik dan op de bovenstaande foto voor uitgebreide info.

 

Nieuw: documentaire  over de speelfilm a bridge too far.

Klik op bovenstaande video om de filmopname te bekijken tijdens de Making  of a Bridge too Far.

 

 

Aankondiging Operation Market Garden 2014

         

70 jaar na Operation Market Garden

Van 12 tot 22 september 2014 wordt er in Nederland uitgebreid bij stilgestaan dat op zondag 17 september 1944 Operatie Market Garden  de grootste militaire luchtlanding uit de geschiedenis plaats vond . Met tal van herdenkingen , een basecamp, een waalcrossing, corriodortour met 600 oude legervoertuigen en nog veel meer. Als liefhebber van Market Garden mag u dit beslist niet missen, voor uitgebreide info hierover kunt u rechts op de foto klikken voor meer info.

 

Fotoreportage van de achtenzestigste Airborne wandeltocht 2014

Wilt u de fotoreportage van deze wandeltocht bekijken klik dan op de bovenstaande foto

   

Samen onze vrijheid vieren in Eindhoven Uitnodiging

Voor meer info over de festiviteiten rond Eindhoven en de zeventigste herdenking van Operatie Market Garden klikt u op de boven staande foto.

Op zondag 14 september wordt er een expositie geopend in Eindhoven die in het teken staat van 'BEELD VAN BEZET EN BEVRIJD EINDHOVEN' voor meer info hierover kunt u op de bovenstaande afbeelding kiiken

 

 

Legendarische oorlogsheld William Guarnere overleden 28 april 1923 - 8 maart 2014
Wilt u meer weten over Deze oorlogsveteraan klik dan op één van de bovenstaande foto's

 

Nieuw!!   jeep tour Groesbeek

Liberation tour wilt u een geweldige ervaring aanbieden. Het is de bedoeling dat de Liberation tour op 1 september 2013 begint met het maken van de eerste tours. De bedoeling is  dat u in een indrukwekkende, nostalgische maar bovenal leerzame tourtocht maakt over de gevechtsterreinen van weleer. Wit u meer weten over deze tours klik dan op de bovenstaande foto. Voor meer informatie over deze tours kunt u contact opnemen met dhr. Eikelenboom zijn mailadres luidt: info@liberationtour.nl

 

The liberation of Groesbeck (an beautifull small village nearby Nijmegen) at 17 sepbember 1944

 

 

Click on the picture to came in this beautifull webpage

 

Nieuw!! Supertip 65th Anniversary of Normandië 1944 - 2009

Click on the picture to came in this beautifull site.

 

An interview of an veteran called Ralph Burrus the has fight in Normandy and other places in Europe

 

22 December 1924

Ralph Burrus

25 Januari 1997

Klik op de foto hiernaast om het interview te lezen met Ralph Burrus. Ralph Burrus was een veteraan van het 508 Parachute infanterie Regiment. Hij vertelt in dit interview zijn belevenissen tijdens de tweede wereldoorlog. Ralph Burrus landde met zijn eenheid op 17 September 1944 in de omgeving van Groesbeek. Zijn dochter Jolené heeft mij dit interview toegestuurd. Het interview is  beslist eens de moeite waard om te lezen. Wel moet ik u erbij vertellen dat het interview in het Engels ie te lezen.

508th  P.I.R  Assocation  (WW-II)

Hello, 

My name is Michel Janssen out Nijmegen. I have make a webpage about Ralph Burrus.  Ralph Burrus was a veteran of the 508 P.I.R. between World War II. On the webpage can you read an interview with Ralph Burrus. His daugther Jolené has sent me this interview of her father. Click on the phothograph to incom the webpage of this interessting interview.

 

A Good friend of soldier Daniël D Russo seeks more information about this soldier the has died at the 20th of  september 1944

For more information can you click on the photograph or you can be te the next persons: Jan Cijpers fc34571@Skynet.be near Phil Crowther crowther@southwind.net

 

 

Aanraders!! 

 

 

Ter herinnering aan Clarence Prager/ To Remmembering too Clarence Prager.

As a reminder to Clarence plager who touched 1944 on this spot on 18 September deadly wounded, a short ceremony was kept this fact for the to commemorate. For more information you can click on the photograph.
Ter herinnering aan Clarence Plager die op 18 september 1944 op deze plek dodelijk gewond raakte, werd er een korte ceremonie gehouden om dit feit ter herdenken. Voor meer informatie kunt u klikken op de bovenstaande foto.
Ooggetuigenverslagen van Operatie Veritable Het dagelijks leven in Groesbeek tussen 1940 en 1945
Klik op de bovenstaande foto om de ooggetuigenverslagen te lezen over operatie Veritable. Deze slag begon op 8 februari 1945 en had als einddoel de Nederrijn bij Weeze en Xanten. De ooggetuigen zijn opgetekend van zowel Duitse als Geallieerde militairen en burgers die het van zeer nabij hebben mee gemaakt.  Dit unieke oorlogsdagboek is bijgehouden door mej P. Dozy (1889 - 1979) en beschrijft de gebeurtenissen van het dorp Groesbeek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor meer info hierover kunt u op de bovenstaande foto klikken.

POBEDITELI — Soldiers of the Great War

The Great War (Operation Barbarossa)

An fantastic website about 'the Great War'  This is one of the most beautiful and  famos website ever. You can see on the website the beginning of operation Barbarossa on the 22 juni 1941 and final of this great war the conquest of  nazi Berlin at the beginning of may. This is website is a site with beautiful sound and other three-dimensional things. You can have a look of this site by click on the button above this text. The site has during one hour.  

Teken het Gastenboek

 

 

 

 

Sinds kort is een nieuwe  roll of Honnor bij gekomen.  Namelijk de Roll of Honnor van de burger slachtoffers tijdens de slag om Arnhem. Ook deze indrukwekkende Roll of Honnor is te bezichtigen op de website van Andries Hoekstra Wilt u nog eens op uw gemak alles nalezen over operatie Market Garden dan moet u zeker nog eens de website van Andries Hoekstra bezoeken.
101nd Airborne Division Roll of Honnor Database
The Arnhem Roll of Honnor Database  Interface 1 Polish  independent Parachute Brigade Roll of Honner Database 82nd Airborne Division Roll of Honnor Database

The Polisch Roll of Honner

Op deze webpagina ziet u vier indrukwekkende Roll of Honnor's van Millitairen die gesneuveld zijn tijdens Operatie Market Garden. De Linkse Roll of Honnor gaat over de millitairen die gesneuveld zijn in en nabij Arnhem, de middelste Roll of Honnor  gaat  over de Poolse militairen die gesneuveld zijn in en nabij Arnhem, de rechtse roll of Honnor ziet u de millitairen die gesneuveld zijn van de 82 ste airborne divisie. De bovenste Roll of Honnor gaat over de gesneuvelde militairen van de 101 airborne divisie. Tot slot is er ook een Roll of Honnor van de burgerslachtoffers van de slag om Arnhem.  Om deze roll of Honnours zo compleet mogelijk te maken ziet op deze roll of Honnor's waar, hoe en wanneer een millitair is omgekomen. Tevens staan er ook de naam, leeftijd en rangnummer bij. Om deze Roll of Honnor's te bekijken kunt u op één van de twee bovenstaande foto's klikken. Deze historische documenten komen van de website van Operatie Market garden de webmaster van deze schitterende en realistische site is Andries Hoekstra

Burgerslachtoffers van de slag om Arnhem   

 

 

             

Pegasus

 

 

 

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op: 19-01-2020
Postmaster@marketgarden1944.nl

 

 

 

 

Operatie Market Garden in de provincies Brabant en Gelderland

1944 - 2004